Print Options:

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΣ!

Yields1 Serving

Πρωινό με βρώμη!Πλούσιο σε γεύση και ενέργεια!

1

Υπάρχουν 2 τρόποι για να ετοιμάσετε την βρώμη για πρόγευμα.
Πάμε να τους δούμε…
Ο πρώτος τρόπος είναι όταν θέλουμε ζεστή την βρώμη μας και γίνεται λίγο πριν την κατανάλωση.
Σε ένα κασταρολάκι ζεσταίνουμε νερό ή γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο ή καρύδας ή αμυγδάλου και προσθέτουμε μέσα την μαλακή βρώμη(quick oat) και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Μπορούμε να προσθέσουμε υγρή βανίλια ή κανέλα για άρωμα και στην συνέχεια συνοδεύουμε την βρώμη μας με φρούτα της επιλογής μας όπως μπανάνες,σταφίδες,μήλο και λίγους ξηρούς καρπούς ή σπόρους όπως καρύδια ,αμύγδαλα,ηλιόσπορους.

Ο δεύτερος τρόπος είναι σε ένα γυάλινο μπολ με καπάκι προσθέτουμε γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο ή καρύδας ή αμυγδάλου λίγο γιαούρτι στραγγιστό,μαλακή βρώμη,σπόρους chia,τα ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο μας για ένα βράδυ και τα καταναλώνουμε την επόμενη ημέρα αφού τους προσθέσουμε λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμο maple syrup,φρούτα εποχής όπως φράουλες,μπανάνες,μήλο,ξηρούς καρπούς ή δημητριακά.
Να θυμάστε ότι η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες,αντιοξειδωτικά,βιταμίνες ,μέταλλα και ιχνοστοιχεία και έχει πολύ ουδέτερη και απαλή γεύση, κάτι το οποίο μας δίνει την επιλογή να προσθέσουμε μαζί της ότι μας αρέσει!