Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος!

Φροντίστε η ποιότητα της διατροφής σας να μην επηρεαστεί αρνητικά τις επόμενες ημέρες γιατί τώρα έχουμε ανάγκη την σωστή διατροφή,όσο ποτέ άλλοτε!


Φροντίστε να έχετε καθημερινά στην διατροφή σας 3-4 μερίδες λαχανικών σε όποια μορφή σας αρέσει.Μπορεί να είναι φρέσκα λαχανικά εποχής σε σαλάτες ή βραστά λαχανικά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)ή αν έχετε μικρές ποσότητες από πολλά και διάφορα λαχανικά ,μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία σούπα.
Φρούτα!Προτείνω να έχετε καθημερινά φρούτα εποχής στην διατροφή σας,σαν σνακ ή σε συνδυασμό με γιαούρτι ή δημητριακά και βρώμη.Καλή επιλογή και πιο εύκολη ως προς την διατήρηση είναι τα αφυδατωμένα και τα παστά φρούτα που δεν περιέχουν ζάχαρη (δαμάκσηνα ,χρυσόμηλα ,coji berries)
Προσοχή στο πλύσιμο των λαχανικών και των φρούτων να γίνεται με τρεχούμενο νερό και ξύδι!
Ξηροί καρποί!Κατά προτίμηση ανάλατοι και ωμοί γιατί χρειαζόμαστε όλες τους τις βιταμίνες.Μπορούν να αποτελέσουν μέρος του προγεύματος ,σνακ ή ακόμα και σαλάτες ή πέστο.

Ψάρι-Μαλάκια:Είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης με καλά λιπαρά και μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό χρονικό διάστημα στην κατάψυξη. Υπάρχουν και σε μορφή κονσέρβας.
Επιλέγουμε πιο συχνά κοτόπουλο,γαλοπούλα ,αυγά γιατί είναι καλύτερα από την επιλογή κόκκινου κρέατος ,αν η κατανάλωση τους θα είναι συχνή. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να ανεβάσουμε τα επίπεδα της χοληστερόλης μας!
Επιλεγούμε περισσότερο σύνθετους υδατάνθρακες γιατί μας προκαλούν περισσότερο κορεσμό και βοηθούν στην καλή λειτουργιά του εντέρου. Επίσης σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής συμβάλουν στην μείωση του βάρους για άτομα τα οποία δεν πρέπει να αυξηθεί το βάρος τους αυτό το διάστημα. Μερικές επιλογές είναι το κινόα ,το πουργούρι,μακαρόνια ολικής και πολλά άλλα.
Επιλέγουμε 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια !

Χρειαζόμαστε καλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αλλά με ΜΕΤΡΟ!
Αυξάνουμε την ποσότητα νερού για αποφυγή αφυδάτωσης.
Μπορούμε να χρησιμοποιούμε όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας μας γιατί μάλιστα κάποια από αυτά βοηθούν στην ενίσχυση τους ανοσοποιητικού μας συστήματος ,όπως για παράδειγμα ο κουρκουμάς,το τζίντζερ,μπούκοβο,κανέλα κευλάνης,κύμινο,σκόρδο,γαρύφαλο.
Άσκηση σε ανοιχτούς χώρους ή σε όργανα του σπιτιού μας θα ήταν χρήσιμη τόσο για τον μεταβολισμό μας όσο και για την ψυχολογία μας!
Προσέχουμε το αλάτι,την ζάχαρη,το μέλι και το αλκοόλ!


Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο και είμαι στην διάθεση σας για τυχόν απορίες!