ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Πλησιάζουν οι μέρες των εορτών και παντού μας ζητούν άρθρα για το πώς να μην πάρουμε κιλά στις γιορτές ή πως να χάσουμε τα κιλά των εορτών.

Η αλήθεια είναι ότι  δεν υπάρχουν κανόνες που να ισχύουν για όλους.

Στα  10 χρονιά που εργάζομαι είμαι σε θέση να πιστεύω ότι ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους πιο κατάλληλους μήνες για να ξεκινήσει κάποιος δίαιτα-διατροφή και όχι το αντίθετο και θα σας εξηγήσω τους λόγους.

Όλοι όσοι παίρνουν την  απόφαση να ξεκινήσουν διατροφή τον Δεκέμβρη θα χάσουν από 3-6 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα  ανάλογα με το αρχικό τους βάρος και παρόλο που το διατροφικό πρόγραμμα των εορτών θα είναι πιο χαλαρό αυτός ο μήνας δεν θα τους προσθέσει ούτε γραμμάριο και α αντιθέτως ο καινούργιος χρόνος  θα τους βρει πιο υγιείς και αδύνατους.

Σε αντίθεση περίπτωση αυτοί που το καθυστερούν λίγο περισσότερο και αποφασίζουν να ξεκινήσουν μετά τις γιορτές ο μήνας Δεκέμβριος τους προσφέρει συνήθως 2-3 κιλά περισσότερα από το αρχικό τους και αυτό γιατί συνηθώς λένε ας φάω κάτι παραπάνω τώρα που είναι γιορτές γιατί μετά θα ξεκινήσω διατροφή και θα τα στερηθώ. Και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος! Σε μια σωστή διατροφή,ισορροπημένη δεν στερούμαστε τίποτα απλά μαθαίνουμε πιο είναι το σωστό μέτρο με  βάση τις ανάγκες μας. Οπόταν στην πρώτη περίπτωση βλέπουμε ότι μπορούμε να κάνουμε γιορτές και να απολαύσουμε φαγητά και εδέσματα ακόμα και όταν είμαστε σε πρόγραμμα διατροφής και όχι μόνο να μην πάρουμε κιλά αλλά να χάνουμε κιόλας!

Να προσέχετε την υγεία σας!